Komplimanger.

Tänkte att jag skulle ta upp ett ämne som jag vill kalla komplimanger. Du kan ge dina vänner komplimanger, du kan ge din lärare komplimanger, du kan ge vem du vill komplimanger.
Att få en komplimang är något alla uppskattar. Men ibland kan man få ett negativt svar tillbaka som t.ex. om man säger "Vad fin du är i håret idag!" då kan man få ett negativt svar tillbaka som t.ex. "Nej usch, det är jättefult!".
När man får sådana svar tillbaka kan man bli lite trött, man vill iallafall ha ett tack, men ett tips! Låt dom ha sin åsikt om deras utseende, men du vet att alla uppskattar komplimanger även att personen inte redigt håller med dig om just de du kommenterade.
Så nu har jag pratat lite om komplimanger till andra människor men en viktig sak är att ge komplimanger till sig själv. Det är inte fel att säga att "Åh vad jag tycker om min hårfärg!" , många uppfattar de som att man skryter men det är skillnad på att ge komplimanger till sig själv och va allmänt snäll mot sig själv och kanske höja sitt självförtroende lite än om man skulle ge komplimanger för att dom andra runt om sig ska känna sig "fula", "dåliga" mm. Det är inte de jag menar att man ska göra man ska kunna stå för att man är nöjd med vissa saker med sin kropp. Säger någon t.ex. "Vad fin hy du har" och du känner själv att du har de så säg "Tack, jag är nöjd med den också". Sen kan man få komplimanger som man inte håller med om men då är de viktigt att säga tack och inte trycka ner de personen vill lyfta fram hos dig. Så våga ge komplimanger till dig själv och uppskatta att få komplimanger. Det stärker både ditt och dina vänners självförtroende.


 

Våga ge komplimanger till dig själv men viktigast av allt våga va dig själv.

 


Mitt Liv.

bäst.

RSS 2.0